Nu när rabarbern växer så det knakar och är så där underbart syrlig finns det ingen godare efterrätt än rabarberpaj. Mitt favoritrecept innehåller även hallon:
Smuldeg:
150 g smör
2 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 1/2 dl socker
Fyllning:
Rabarber + hallon
1 msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker
Smält smöret, blanda ihop de torra ingredienserna till smuldegen, häll i smöret och arbeta ihop till en smulig massa. Lägg skivade rabarber och hallon i pajformen och blanda dem med potatismjöl och vaniljsocker. Fördela smuldegen över fyllningen. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 35 min. Servera med vispad vaniljsås. Ibland brukar jag också hacka vit choklad och blanda i smuldegen, inget måste men det blir gott!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar