söndag 16 maj 2010

Godaste rabarberpajen

Nu när rabarbern växer så det knakar och är så där underbart syrlig finns det ingen godare efterrätt än rabarberpaj. Mitt favoritrecept innehåller även hallon:

Smuldeg:
150 g smör
2 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 1/2 dl socker

Fyllning:
Rabarber + hallon
1 msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker

Smält smöret, blanda ihop de torra ingredienserna till smuldegen, häll i smöret och arbeta ihop till en smulig massa. Lägg skivade rabarber och hallon i pajformen och blanda dem med potatismjöl och vaniljsocker. Fördela smuldegen över fyllningen. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 35 min. Servera med vispad vaniljsås. Ibland brukar jag också hacka vit choklad och blanda i smuldegen, inget måste men det blir gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar