fredag 5 februari 2010

Paradisöar

Har inte berättat om våra dagar på öarna utanför Koh Chang. Efter en två timmars skumpig resa med speedboat anlände vi till Koh Kood. Där bodde vi två nätter i bungalow för att sedan åka vidare för en natt på Koh Maak.

Öarna bjöd på kritvit strand, turkost vatten och fullständig ro. Vi njöt av i princip tomma stränder och vattnet var så varmt så att det knappt svalkade när man gick i. Och ute på de här öarna åt vi den bästa maten på hela resan. Med andra ord en mycket lyckad utflykt som var ett välkommet avbrott i vistelsen på det lite livligare White Sand beach. Bilderna gör inte riktigt rättvisa åt miljön, tänk er ett vykort, eller en flickrumsplansch som man kan drömma sig bort till, då har du stranden på Koh Kood! På Koh Maak badade barnen mest i poolen, dels för att de haft två dagar med enbart havsbad men också för att stranden på Koh Maak var full av sandflugor som kan ge otäcka bett!

På vägen tillbaka till vårt "hemmahotell" stannade tjejerna för lite shopping i Ban Bang Bao. I taxin på väg hem med våra shoppingkassar konstaterade vi att vi kände oss lite som Hollywoodfruar. Vi shoppade, gick på massage, var ut och åt varje kväll, hade chaufförer som körde oss dit vi ville och andra som bar våra väskor. Visserligen en lightversion och betydligt billigare att leva så i Thailand jämfört med Hollywood, men det kändes lyxigt för några veckor. I längden hade jag garanterat tröttnat på ett sådant liv! Men jag sparar känslan för att plocka fram den när vardagen här hemma känns alltför mycket vardag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar