fredag 30 januari 2009

Äntligen fredag!

Hemmagjord pizza, popcorn, vin och besök av trevliga grannar sammanfattar kvällen. På TV vann "På spåret" kampen mot "Let´s dance". Trötta tjejer somnade sött i våra sängar, ser fram emot att bära över de avslappnade varma barnen till sina sängar och lägga mig i min sköna säng! Det är snö och minus 3 grader ute och jag är så otroligt glad att jag har en varm säng att krypa ner i. Brukar ofta tänka på de människor som varje kväll måste leta efter en ledig trappuppgång, offentlig toalett eller i värsta fall bara ett par tidningar att dra över sig. Och jag är så glad att jag inte är en av dem.

torsdag 29 januari 2009

Tankspridd

Mörkret, sena kvällar och Agnes hostande på nätterna har gjort att tröttheten gnager i kroppen. Efter barnens läggning ikväll åkte jag och storhandlade. Plockade på mig lite saker inför kalaset nästa vecka, och bockade förstrött av det mesta på listan. När det bara var grönsaks- och mejeriavdelningen kvar kom jag på att jag glömt köttfärs så jag lämnade vagen och gick och hämtade det jag skulle ha. Sedan fortsatte jag att lägga i frukt och grönsaker i vagnen. Efter 5 minuter inser jag att det inte är min vagn jag står och fyller. Jag har väl inte köpt en bal med toapapper?! I samma stund kommer en kille rusandes och pekar på vagnen "-Där! Å vad jag har letat efter vagnen med toapapper!" Jag fick med rodnande kinder be så mycket om ursäkt, plocka upp mina nerslängda varor och leta reda på "min" kundvagn... Ikväll blir det tidig sänggång.

Manligt & kvinnligt?

Kanske vore något för att få fler manliga SATC fans...

onsdag 28 januari 2009

Läsvärt

Läser just nu norska Jo Nesbös deckarserie om polisen Harry Hole. Böckerna är välskrivna och spännande. Och Hole är inte den perfekta polisen och människan som många andra huvudpersoner tenderar vara. Rekommenderar absolut dessa böcker om man gillar thrillers.

Middagssällskap

Igår tjejmiddag hemma hos Pilla. God mat, vin, trevligt sällskap och befriande att få sitta och prata ostört i flera timmar. Den kvalitetstiden en gång i månaden med fina vänner är ovärdelig.
Ikväll har morbror J varit här på middag och lekt med syskonbarnen. Trots att vi bor i samma stad blir det alltför sällan vi ses.

måndag 26 januari 2009

Kamerakonst

Jag fick en digital systemkamera i julklapp. Instruktionsboken är omfattande som en doktorsavhandling så jag betar av någon sida då och då. Lär mig dock bäst av att praktisera. Som tur är har jag två fina objekt här hemma att träna på! Enda problemet är att de inte sitter still några längre stunder...

Kalas

Idag fyller Johan år. Barnen fick välja vilken sorts tårta vi skulle baka. Det blev en grodtårta som fått tre pussmunnar till vår prins.

söndag 25 januari 2009

Oro

Dagismassakern i Belgien väcker oerhört starka känslor. Hur kan någon vilja skada oskyldiga barn? Hur rädda var barnen när detta inträffade? Och jag vill inte ens tänka på hur föräldrarna till de drabbade barnen mår just nu.
Att ha barn innebär en ständig närvaro av oro. Bara den första tanken på att bli gravid följdes av ett orosmoln, kan vi överhuvudtaget bli gravida? Nästa oro var graviditeten, skulle allt gå bra, är barnet frisk. När barnet sedan föds oroar man sig för en mängd olika saker. Äter bebisen tillräckligt, sover hon för mycket, är hon sjuk... Och ju äldre barnet blir ju mer saker finns det att oroa sig för. Jag vill inte ens tänka på när mina små tjejer ska ge sig ut i Stockholmsnatten. När jag hör att min mamma fortfarande oroar sig för oss syskon inser jag att oron i föräldraskapet är livslång.
Balansgången mellan att oroa sig för mycket eller för lite kan vara svår. Det vill säga att man ibland hämmar barnet på grund av sin egen oro och att man ibland tror att barnet klarar mer än vad hon kan. Det positiva med oro är dock att det betyder att man bryr sig och att man vill sitt barn det allra bästa.

lördag 24 januari 2009

Innedag

Idag har det verkligen varit urtrist väder. Regn. Blåst. Grått. Vi har inte varit utanför dörren. På eftermiddagen åkte Johan till Västerås och vi fick trevligt besök av Paula och barnen. Fika, lek, hämtmat, bolibompa och lördagsgodis.
Hoppas på att kunna sticka ut näsan imorgon, att bara vara inne är ett säkert sätt att fylla rastlöshetkontot till bredden..

Bilder från vårt hem

I vardagsrummet, mitt ärvda favoritskåp, fina Iittala vasen och silverljusstakar

Tavellist i köket med plats för barnens senaste alster. I hallen familjens bokstäver.

fredag 23 januari 2009

Let´s dance

Ikväll har Maja och jag sett på TV4 s dansanta fredagsunderhållning. Vi har tittat på kläder, felsteg och gissat poäng. Fast mest har vi nog fnissat och dansat själva. Maja tycker själv att hon är den som gjort kvällens bästa framträdande. Jättemysigt att hon blivit så stor att vi kan sitta och diskutera och skämta med varandra. Både hon och jag uppskattar att vi gör något tillsammans på tu man hand. Det kan handla om det lilla, som att dansa till ett TV program eller bara åka och tanka bilen likväl som ett bioäventyr eller en shoppingrunda med cafébesök. Och när vardagen känns grå kan vi tänka tillbaka på våra skratt och starka tillsammanskänsla under dessa fina stunder.

torsdag 22 januari 2009

Tittskåp

Innan jul hade de ett projekt på dagis där barnen skulle göra en miniatyr av sitt vardagsrum. Sedan fick de ha utställning och berätta för de andra barnen om vad de gjort. Så här fin blev Majas modell. Och den är faktiskt inte långt ifrån verkligheten!

Tick tack

Det är otroligt vad tiden går fort, det var ju nyss nyårsafton och nu är snart januari slut! Tycker mest att veckorna består av måndagar och fredagar.
När man var liten kändes veckorna som en evighet, sommarlovet som en oändlighet och jag minns att jag skrattade åt farmor som tyckte att tiden gick så fort. Nu är man där själv, med känslan av att tiden rinner iväg. Att man inte hinner med. Inser att det är 16 år (!) sedan man gick ut gymnasiet, 9 år sedan jag fick min fil kand. Känns som betydligt närmare än så!

Men man är inte äldre än vad man gör sig.

onsdag 21 januari 2009

Agnes

Idag har lilla A namnsdag och snart fyller vår minsta tjej tre år!

Australia

Igår var jag på bio med tre fina vänner. Filmen bjöd på nästan 3 timmar med spänning, kärlek, humor och vacker natur. Dessutom fick jag använda näsduken. Efter filmen hade vi alla en skön känsla och var smått förälskade i en av huvudrollsinnehavarna, och det var inte Nicole Kidman. En riktig feelgood film som fyllde på lagren med energi och romantik.

tisdag 20 januari 2009

VAB

En hostig och febrig liten tjej som vill se på film och mysa.

måndag 19 januari 2009

Perioder

Sedan vi fick barn för snart sex år sedan har ordet "period" fått en helt annan innebörd än innan. Det har handlat om tillväxt-perioder, sömnlösa-perioder, matvägrings-perioder och det flitigt använda "övergångsperiod". Det har varit lätt att förklara barnens olika faser och beteende med att de går igenom en viss period. Och nog är det så att under vissa åldrar händer det mycket för barnet. Det växer, utvecklas, upptäcker, drömmer, testar och ifrågasätter. Men jag tror att man även som förälder går igenom perioder. Perioder då man har oceaner av tålamod, perioder då tålamod och ork sinar. Perioder då man verkligen uppmärksammar, uppmuntrar och ser barnet. Och perioder då man inte hinner eller orkar se och njuta av alla små vardagsmirakel. Ofta sammanfaller mina sämre perioder med barnens jobbiga perioder och det är väl kanske ganska naturligt även om jag tror att motsatsen hade varit att föredra. Det är då man verkligen behöver det där tålamodet.
När man, något tilltufsad, kommer ut på andra sidan av en jobbig period kan det kännas som en oerhörd lättnad, en seger, och som att ytterligare en bit av livspusslet fallit på plats. Och det stärker, ger energi, ork och lust att gå vidare. Dessutom lär man sig uppskatta det lilla, fina i livet tack vare olika perioder.

söndag 18 januari 2009

Grannsämja

Vi trivs otroligt bra i området. När vi flyttade hit visste vi ju att vi skulle bo väldigt tätt inpå okända människor. Att det var en chansning. Men vi har varit glatt överraskade sedan första stund. Vi har verkligen jättetrevliga grannar. Alla är i liknande situation, kommer från lägenhet, har små barn, öppna, positiva och sociala. Det är lite Bullerby-känsla då barnen springer in och ut hos varandra och dörrarna står öppna. Ändå finns respekten för det privata där och hittills har det inte blivit FÖR socialt.
Lördagkvällen var vi på middag hos ett grannpar. I förmiddags hade vi barn hemma hos oss. På eftermiddagen var tjejerna på disco hos en annan familj medan jag gick promenad med en av mammorna. Och nu på kvällen har jag promenerat med en annan granne. Kan tyckas intensivt... Men det sköna är att det finns oskrivna regler om att alla säger ifrån om det inte passar, inte känns ok eller om man inte vill delta. Det passar oss och vår livssituation just nu väldigt bra.

lördag 17 januari 2009

Ikeabesök

Tillbringade förmiddagen på Ikea. Tror att jag hittade allt som behövs för att göra iordning vår arbetsplats, får dock vänta ett par veckor innan vi sätter igång med byggnationen. Husleverantören ska först åtgärda alla spikskallar som börjat titta ut.
Tänker mig också en fotovägg i rummet. blev lite inspirerad av denna bild.

Fredagsmys

Igår firade vi lite olika saker - att det var fredag, att vi är friska, att jag och Johan varit tillsammans i tolv år - genom att gå ut och äta hela familjen. De senaste årens restaurangbesök tillsammans är lätträknade. Att gå ut och äta med två små barn är inte till någon större glädje varken för föräldrar, barn, restaurangägare eller andra gäster... Därför har vi valt våra tillfällen att äta ute, sommartid på uteserveringar där barnen kan springa fritt och vintertid på restauranger milsvid ifrån en stjärna i guide michelin.
Stället igår var väl inte heller någon stjärnkrog men det var ändå en trevlig upplevelse. Och tanken på att gå ut och äta kommer inte längre att vara lika främmande som tidigare.

torsdag 15 januari 2009

Fina saker


Bilder från Mio och Svenskt Tenn
Är sugen på en fotölj i Howard-stil till vardagsrummet. Och gärna en kudde i Josef Franks tyg Teheran till. Ska bara köpa en trisslott först...

onsdag 14 januari 2009

Inredningssug

När vi flyttade in i huset gick nästan all ledig tid åt till att fundera, planera och inreda vårt nya hem. När våren och sommaren kom ändrades fokus mot trädgården istället och ett antal timmar lades ner på vår leriga slänt.
I höstas tappade jag suget helt, vinden halvfärdig, det planerade kontoret på plan två blev ett rörigt lekrum... Men nu! Vinden är i princip klar och efter blocket-försäljningar och turer till återvinningen kommer inspirationen tillbaka. I helgen gör jag ett nytt besök på Ikea, den här gången utan familjen. För nu ska här inredas.

Marimekko

Hittade ett jättefint tyg på Marimekko idag. Det får nog pryda en vägg i vardagsrummet inom kort! Matchar fint till kuddarna i soffan från samma ställe.

tisdag 13 januari 2009

Stockholm i mitt hjärta

När jag tidigare var bosatt i Skellefteå och senare i Borlänge var ett besök i huvudstaden en riktig upplevelse. Den vackra storstaden med pulsen, utbudet och människorna. Känslorna för staden fördjupades ytterligare då jag flyttade hit 1999.
Varje morgon på väg till jobbet ser jag slottet och skymtar vattnet med Waxholmsbåtarna. Jag går genom Kungsträdgården och möts av NK:s klassiska fasad. Jag kan fortfarande känna ett lyckorus när jag ser mig omkring och inser att jag bor här. I Stockholm.

Det är drygt 12 år sedan jag flyttade från Skellefteå. Trots detta kommer Västerbotten alltid att vara "hemma". Och ni fina som bor där, ni fattas mig.

måndag 12 januari 2009

Thailandsdrömmar

Bild från easyart.se

Jag älskar att resa men har aldrig besökt Asien. Drömmen om Thailand har legat och närt i några år men det har av olika anledningar aldrig blivit av. Tycker de flesta man pratar med har minst ett besök i fjärran östern i bagaget och alla är lika positiva.

Om ett år fyller sambon jämt och planerna att fira födelsedagen på varmare breddgrader har funnits ett tag. Hemma på köksbordet finns nu en samling färgglada broschyrer att drömma sig bort med.

Vi har fortfarande en lång väg kvar och vi ska bestämma när, var, hur, men drömmen om Thailand känns lite mer verklig idag än för bara en månad sedan.

söndag 11 januari 2009

Helgen som gick

Lördag förmiddag tillbringade vi nere på den lilla dammen bakom huset. Familjen Ståhlberg kom och sällskapade med oss samt några utav grannarna. Det blev skridsko och pulkaåkning och sedan korvgrillning. Vi håller tummarna för att det ska bli lite kallare igen så vi kan fortsätta åka där.
På kvällen trevlig middag hos Kjellqvists. Vi konstaterade dock att en person utan barn troligtvis inte hade uppskattat det lika mycket... Minuterna med alla samlade vid bordet samtidigt blir lätträknade när två barnfamiljer ses!

Idag har vi fixat lite hemma. Jag har precis kommit hem från långpromenad så nu blir det te och en god bok.

fredag 9 januari 2009

Kärt barn..

Som liten fick jag och mina bröder ett antal smeknamn av våra föräldrar. Vissa mer använda och efterhängsna än andra. Ett av dem, "Dollan" kan jag än idag få höra.
Det känns fint på något vis.
Nu när jag själv har barn känner jag att känslorna lätt utmynnar i smeknamn -av barnen mer eller mindre uppskattade - som sötnos, trollis, rosenskimmer, ädelknopp, hjärtesnurr, gullvippa...
De kärleksfulla i att ge varandra smeknamn visar på fina känslor som ibland kan vara svåra att uttrycka, speciellt mellan vuxna. För barnet är det fortfarande enkelt och självklart, Agnes "äshckar; mamma, pappa, Maja och mig".

torsdag 8 januari 2009

Stockholm by night

För 6 år sedan, innan vi fick Maja var det ytterst sällan jag gick hem direkt efter jobbet. En liten shoppingrunda, spontanfika med en kompis eller en god middag med Johan på stan. På helgerna var det minst en kväll som var öronmärkt för partystass, glitterögonskugga och fest med vänner. Ofta slutade dessa kvällar i vild schlagerdans på Lemon. Dagen efter en promenad längs Norr Mälarstrand och en lång fika för att utvärdera kvällen innan.
Men som sagt, det var 6 år sedan.
Nu är det alltid raka spåret hem för att hämta på dagis eller så har man jobbat över så alla affärer har hunnit stänga och alla vänner åkt hem till sitt så då blir det också direkt hem. Nu tillbringas helgerna tillsammans med vänner som också har barn. Partystassen är numera mjuk tröja och leggings. Schlagerdansen är utbytt mot sällskapsspel och bus med barnen.
Ibland kan man sakna det där fria spontana men det räcker med en blick på barnen, att öppna dörren till vårt hus för att känna att jag aldrig aldrig skulle vilja byta bort det.
Johan och jag har alltid varit duktiga på att ge varandra egentid. Jag äter middag med två olika tjejgäng någon gång per månad, promenerar med vänner och klämmer någon gång in en biofilm. Det som blir lidande är min och Johans gemensamma egentid, den sträcker sig till två timmar per kväll. Förutom att umgås ska det då också plockas undan, hängas tvätt, betala räkningar, ja ni vet... Som bot på detta gav jag darlingen en weekend tillsammans med moi i julklapp, får se när den planeras in.
Ikväll är Johan ute och tar en öl med en gammal kär vän. Jag och tjejerna har åstadkommit en imponerande samling av legobyggen - och jag skulle inte velat tillbringa kvällen på något annat sätt!

onsdag 7 januari 2009

Dagis dax

Första dagen på dagis igen är avklarad. Tjejerna gruvade sig lite innan och ville vara "lediga mer". Men det hade gått jättebra att lämna dem och när jag hämtade var de eld och lågor över alla kompisar och allt de fått berätta om sitt jullov. Fin fina tjejer!

Slanka linjen

Det känns som om hela december var fylld av tillfällen att äta och dricka gott, glöggmys med vänner, julfest med jobbet fredagsmys, lördagsgodis och sedan julmat och nyårsfest på det... Bestämde mig redan i början på december att nu ska jag svulla! Har inte tackat nej till fika (brukar jag iof aldrig göra) och har haft en hylla i köksskåpet fylld med chokladkakor som slunkit ner tillsammans med passande dryck. Det har varit väldigt gott o trevligt, men nu är det slut med det ett tag framöver. Fördelen att äta så mycket godis under en period är att man faktiskt(!) tröttnar lite på det. Det gör det enklare nu när jag bestämt mig för att leva lite sundare ett tag. Det är inte kul när jeansen sitter som ett korvskinn...
Förra januari hade jag o sambon en vikttävling efter all julmat, den som gått ner mest procentuellt på två månader skulle vinna en date tillsammans med sin kärlek. Jag körde lite GI, anmälde mig till Vårruset med jobbarkompisar och höll faktiskt i med ca två löprundor i veckan. Jag som alltid hatat att springa tyckte faktiskt att det var rätt befriande att springa i skogen med frisk luft och fågelkvitter. Tyvärr höll inte löpningen i sig efter Vårruset men jag ska göra ett nytt försök i vår. Har inlett med två kvällspromenader nu, alltid en början.
Vem som vann daten? Jag såklart :-)

tisdag 6 januari 2009

Rim & ramsor

Vi har som jag skrivit tidigare alltid läst väldigt mycket för barnen. Dessutom har vi sjungit mycket tillsammans, jag kan många barnvisor även om jag sjunger hellre än bra. Tycker därför det är jättemysigt när tjejerna kommer hem från dagis eller kompisar och har lärt sig nya sånger, bland annat inleder vi nu nästan varenda måltid med att sjunga "maten på bordet". Maja tycker det är kul med ramsor och har ett flertal med tack-för-maten-tema som hon varierar mellan. Agnes försöker haka på dessa men det slutar ofta med att det bara blir väl valda delar som "tack för maten bajs". Eller den som grannpojken har lärt henne "tack för maten sa piraten" heter hos oss "tack för maten sjörövarfabbe vinkevink".

Utflykt och kärt återseende

Igår tog vi en sväng till Ikea tillsammans med halva Stockholm... Vi behövde lite förvaring och hyllor till vindsförrådet samt de obligatoriska servetterna och värmeljusen. Trots mängden människor sa jag till Johan när vi satt och åt lunch "det går ju rätt smidigt det här fast det är så mycket folk!" men när vi sedan kom fram till kassan ångrade jag bittert mina ord... Fick flashbacks från Ikeaturerna till Sundsvall då man var tvungen att gå till kassan en timme innan hemresan för att inte missa bussen. Så Johan hann med besök och shopping på Bauhaus och när han var klar stod vi fortfarande i kö. Dröjer nog lääänge innan jag får med sambon till det stora möbelvaruhuset igen...
Väl hemma så var det dags att sätta igång med matlagning för sedan kom familjen Ståhlberg på middagsbesök, trevligt som vanligt! Barnen har inte setts på tre veckor så de hade jätteskoj, sista festkvällen på ett tag, nu väntar tre vardagar men sedan är det helg igen.

Nu är glada julen slut...

Barnen har inte gått på dagis sedan 19:e december men imorgon är det dags igen. Har varit otroligt skönt med långledigt (de två dagar jag var in och jobbade kändes helt ok), vi har verkligen hunnit med både att umgås och hitta på saker men även bara varit hemma och tagit det lugnt. Tror vi behövde lite ledigt allihop, hösten har varit lång och intensiv. Peppar peppar har vi dock klarat oss utan sjukdagar och bara drabbats av lindriga förkylningar, får hoppas att det håller i sig även i vår!

Jag har plockat undan alla julsaker förutom adventsstjärnor och stakar som fortfarande får sprida sitt varma ljus. De får lysa någon vecka till, det blir så mörkt och tråkigt utan dem. Ikväll åker granen ut också, den har varit jättefin fram till för ett par dagar sedan då den visade att den inte orkar mer. Tack för den här gången hyacinter och amaryllis och välkommen in tulpaner!

söndag 4 januari 2009

Det skrivna ordet

Jag har alltid tyckt om ord och älskat att läsa. Kommer fortfarande ihåg frihetskänslan när jag lärde mig läsa, att själv kunna leva sig in i böckernas värld, att få ta del av historier och ord som gjorde att man lärde sig, fantiserade och önskade att man fick fortsätta läsa utan att behöva sova eller äta. Minns kvällar då mamma och pappa sagt att jag måste släcka för att det var skola dagen efter men att jag efter 10 min tände lampan igen och fortsatte läsa.
Det är idag, med massvis av lästa böcker i bagaget, fascinerande och roligt att se Majas intresse och glädje av ord och berättelser. Hon har alltid älskat böcker, från bebisstadiet till nu har hon suttit och bläddrat i böcker och velat bli läst för. Alfabetet har hon kunnat en längre tid men nu har även intresset för ord vaknat ordentligt. Hon ljudar och läser kortare ord och igår vid köksbordet hade hon skrivit en massa ord helt på egen hand. Jag hoppas att hon kommer att uppskatta böcker lika mycket som jag, det är fortfarande en fantastisk känsla att läsa en riktigt bra bok.

Maja skriver på egen hand

lördag 3 januari 2009

Tredje våningen

När vi flyttade in i vårt hus för lite drygt ett år sedan var vinden oinredd. Under året har vi med hjälp av hantverkare iordningställt den till ett sällskapsrum/gästrum. Det har tagit sin tid, mycket beroende på att vi egentligen inte behöver ytan ännu, men nu börjar det närma sig. Idag har jag målat trappräcken, sedan är det bara lite småsnickerier kvar innan vi kan börja inreda på riktigt! Vi är jättenöjda med planlösningen och de platsbyggda hyllorna som döljer förråd och koja åt barnen. Tror att vi kommer ha mycket glädje av rummet framöver. Känns också lyxigt att kunna erbjuda övernattande gäster ett eget våningsplan!

Bakom ena bokhyllan gömmer sig en koja

Familjelördag

I dag har vi haft en riktig familjedag och bara varit hemma, vi åkte skridskor och pulka på en liten damm bakom vårt hus, Johan och tjejerna bakade sockerkaka, vi har spelat spel, lekt med lera och dockor. Sedan ville barnen titta på filmer från det att de var små, de tycker det är fascinerande att se sig själva på film och som bebisar!

Det känns som om senaste veckorna har handlat till stor del om att planera, handla och laga mat, därför kändes det lyxigt att köpa hem indiskt till middag. Nu tända ljus, film, te och mörk choklad.

torsdag 1 januari 2009

Puss å kram å vinkevink

Efter nyårsnattens sena timma och Agnes tupplur på nyårsdagen kom sömnrutinerna lite ur fas. Det är sådana gånger man inser vad bortskämda vi är med barn som somnar själva vid 20-tiden och sover hela nätterna - i sina egna sängar - och sedan inte anser att det är morgon förrän tidigast 07.00 (oftast betydligt senare än så). De nätter vi måste upp eller har barn emellan oss i vår säng är lätträknade.
Jag tycker att en av de mysigaste stunderna på dagen är nattningen, att få ligga nära sitt varma, trötta barn, läsa en saga, berätta en historia eller prata om dagen som varit. Pussa och krama godnatt (samma rutin och ord varje kväll) och se fram emot nästa dag tillsammans. De stunderna och samtalen fyller mammahjärtat till bredden. Likaså när man tittar till de djupt sovande barnen innan man själv gör kväll. Deras oskyldiga ansikten, armar slingrade kring favorit gosedjuret, täcket avsparkat men kudden ändå fuktig och håret i nacken rufsigt och sötluktande.

Skogspromenad dagen efter

När våra övernattande gäster åkt klädde vi på oss varma kläder och gick på skogsutflykt tillsammans med en grannfamilj. Gårdagen fest gav oss alla tunga ögonlock så frisk luft och en skogspromenad piggade upp. Vi gjorde en eld och grillade korv till lunch, sedan utmanade Maja knattespåret med kompis och pappa. Agnes tyckte det var lite kallt hon "fjusej" lätt när vi är ute så vi gick hem, drack varm choklad och tittade på Pippi. Efter en stund hade hon stängt igen sina ljusblå och jag tog tag i att återupprätta ordningen i hemmet efter festen. Ser fram emot ledig dag imorgon, och sedan är det dags för helg igen!

Gott Nytt 2009!


Nu är 2008 slut. Det var ett bra år, när jag och Johan pratade om det gångna året kom vi fram till att det inte hänt så mycket stora saker detta år. Det har varit ett år med mycket glädje, harmoni och fina upplevelser tillsammans men utan stora händelser som gör att man kommer att komma ihåg detta år speciellt. Vi tyckte att det faktiskt var ganska skönt, vi har fått rota oss i vårt nya hem, på vårt nya dagis, med nya bekantskaper och hunnit reflektera över det vi har.
Vi har haft 12 år tillsammans nu och när man ser tillbaks på de åren är det såklart vissa år som vi kommer ihåg tydligare än andra, år då vi gjort resor, flyttat, bytt jobb och självklart 2003 och 2006 som var åren vi fick våra små tjejer.
Vi firade in det nya året tillsammans med festklädda vänner, god mat och dryck, musik, lek, samtal, sällskapsspel och fyrverkerier (eller rymdraketer som en av de mindre gästerna benämnde dem). Åtta vuxna, sju barn plus en nyfödd sötbebis hade i teorin kunnat bli kaos, men blev en trevlig festkväll att minnas. När vi allihop (utom Agnes som slocknade vid 23-tiden) räknade ner till tolvslaget och skålade in det nya året tillsammans med Jan Malmsjö kände jag mig varm och lycklig.

Julen 2008 i bilder

Tjejerna som tärnor, vintervackert Kåge, samvaro,
Nintendo Wii och sällskapsspel sammanfattar julen
bra. Och till slut kom ju också tomten! Kram Hanna