fredag 20 januari 2012

Recept på en lyckad fredagskväll

Börja med att gå hem tidigt från jobbet. På så sätt slipper du springa i rulltrappor för att hinna med tåget och när du cyklar från tunnelbanan har du tid att reflektera över saker och ting istället för att trampa allt du kan för att jaga minuter. Du kommer fram till skolan utan att ha andan i halsen och med gott samvete. Nu har du dessutom gott om tid att prata med pedagogerna och att titta på alla alster som barnen stolt vill visa upp.

Väl hemma är det ingen stress att börja med maten så då kan du istället läsa en tidning eller pyssla med barnen i lugn och ro. Förbered sedan en god men enkel måltid som hela familjen intar tillsammans. Prata förslagsvis om dagen som har varit, semesterplaner eller annat som berör hela familjen. Krydda gärna med lite charader.

Efter maten tar du 30 minuter tillsammans med din man, samtalar om veckan, spelar ett spel och dricker ett glas vin medan barnen tittar på Bolibompa. Gör sedan iordning en bricka med godsaker och samlas framför fredagsunderhållningen på TV. Snåla inte med kramarna och skratten!

När barnen har somnat testar du och maken era kunskaper i "På spåret" på SVT Play. Efter det kan du med gott samvete närma dig sängen och din spännande deckare.

Förhoppningsvis har du en sovmorgon att vänta imorgon vilket bäddar för att även lördagen blir lyckad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar