måndag 21 september 2009

Reserapport

Härligt väder, trevligt sällskap, fina miljöer och skön stämning. Vi har ätit och druckit både gott och mindre gott, på uteserveringar, restauranger och barer. Fascinerats av att skillnaden mot Sverige är stor i många avseenden trots att vi bara flugit en och en halv timme söderut. Coffe shops, red light district och bargator känns främmande och väldigt frigjort mot vår ordning och reda här hemma. Och trafiken känns nästan som tagen från en skräckfilm, bilar som tutar och kryssar över vägarna, trånga gator utan trottoarer, vespor och framförallt cyklar överallt. Säkerheten i det närmaste obefintlig, alla både körde och cyklade utan hjälm, barn som vuxna. Ljudet från cyklarnas ringklockor så fort man tog ett felsteg ut i gatan kommer nog ringa i öronen ett bra tag framöver och samsas med fina minnen från en supertrevlig helg i Amsterdam.


Barnen har haft det bra tillsammans med mormor och morfar, njutit av finväder, lek och utflykter. Vetskapen om att de har det bra gör att man njuter ännu mer av sin egen resa.


2 kommentarer:

  1. Vad kul att det blev lyckat. Hittade ni vår lilla tapas bar? Jag tycker det var härligt med alla människor som cyklade och att det var spårvagnar... men som du vet tycker jag att tunnelbanan är pest och pina..jag skulle nog trivas i en storstad som Amsterdam men coffee shops och red light klarar man sig ju utan :) När ska vi ses i helgen, ska vi komma på lördag fm eller em? Kram

    SvaraRadera
  2. Det blev inga tapas men mycket annat gott och trevligt. Ses efter lunch på lördag! Kram H

    SvaraRadera