söndag 22 maj 2011

Kalas!

Helgen har gått i kalasets tecken. I fredags natt pimpade vi en av grannarnas veranda och träd med ballonger, serpentiner, toapapper och grattishälsning på uppfarten, det var en rätt förvånad 40-åring som upptäckte detta på lördagsmorgonen!

Igår var vi fyra familjer som kalasade på grillat här hemma och idag har Agnes först varit på kalas hos en kompis och sedan har vi haft Majas 8-års kalas för klasskompisarna. Nästa helg blir det släktkalas så vi tjuvstartade lite med firandet.

Det krävs lite mer av kalasen ju äldre barnen blir. Det märks att det inte längre räcker att bara leka tillsammans, utan de vill gärna ha lite mer uppstyrda lekar. Det har ju varit en hel del skriverier om hur kalasen trissas upp med besök på diverse aktiviteter, jag håller med om att det kan bli överdrivet men jag har bättre förståelse för det ju äldre barnen blir, det är inte helt lätt att hålla 12 sjuåringar nöjda i två timmar! Dagens kalas gick lite i Fångarna på fortet-tema, vi hade åtta olika "rum" som de skulle klarar av. För varje avklarad aktivitet fick de en bokstav som till slut skulle bilda ett ord där belöningen, godispåsarna, återfanns. Barnen var väldigt engagerade och vi lekte så länge så att vi nästan inte hann med tårtan... Huvudpersonen var nöjd och glad efteråt, jag och maken trötta men glada för vår stora fina flickas skull! Här skulle alla barn få spika ner varsin spik på 1 minut. Om de lyckades få ner två spikar fick de en bokstav.


Det var spännande med "läskiga hinken" där man fick leta kulor bland kall spagetti, vindruvor i iskallt vatten och havregryn...

Hela laget hjälptes åt att fylla en hink med vatten med hjälp av små muggar. Fort skulle det gå då alla övningar var på tid!


Förflytta kottar på magen var en annan aktivitet som engagerade!

En nöjd och glad tjej efter alla övningar var genomförda och påsarna hittade!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar