onsdag 18 november 2009

Vaccinera mera

Ikväll har vi äntligen vaccinerat barnen. Efter flera veckors väntan på vaccin som varit slut och efter att ha hört historier om två timmars köande, laddade vi med spel och gosedjur. Men det blev ingen väntan alls, vi fick komma in direkt, och efter lite gråt har nu tjejerna första skyddet mot "Svinis". Känns skönt, nu inväntar vi eventuella biverkningar och jag måste också komma på ett sätt att få dem att ta Twinrix nr 2 och Influensavaccin nr 2. De tänker nämligen aldrig mer ta några sprutor!

5 kommentarer:

  1. Är rätt övertygad om att Vilmas kräkningar och feber berodde på sprutan då ingen annan fått något och hon blev snabbt frisk. Så hon kunde nog ha hängt med. Hoppas dina klarar sig bättre. Jag tog sprutan igår och har kännt mig snurrig i huvudet idag och värk i kroppen. Nya rön säger att man kan ta sprutorna samtidigt (alltså twinrix och svinis) så kanske det kan vara lika bra om ni gör det samtidigt. Victor var så mysig när de tog sprutan "Kom Vilma och tog henne i handen: Jag kan ta sprutan först så ser du att det inte är något farligt" och de gick verkligen jättebra, ingen av dem sa ett pip. Men jag måste erkänna att det kändes lite...kram

    SvaraRadera
  2. Det gick jättesmidigt för oss också, tog ca en halvtimme totalt. Kommer dock bli svårt att övertala Lukas att ta spruta nr 2, han var ganska ledsen. Det här med att sitta still när man blir sprutad gick inte riktigt fram, så han fick nog lite extra obehag av sticket.....
    Oh well, nu är det gjort iaf! :-)

    Kram A

    SvaraRadera
  3. Hej hej!
    Tog sprutan med grabbarna igår. Har läst all rapportering om timmar i kö, folk som knuffas och gruffas. Förberedde killarna med "ja nu kan det ta nån timma, vi tar med lite frukt, och ni kan ju leka där en liten stund".
    Hann precis hälsa på Steffe och sen ropade de in oss. En minut. Har haft frossa men annars ok. Barnen fick ju glass och roade sig mest med att få äta glass och jag var pinsamt nog den som spände mig mest och ropade "aj".
    Vi ses

    SvaraRadera
  4. Så bra att ni alla är vaccinerade/ Gertrud och sjuksyster

    SvaraRadera
  5. Verkar som om det gått smidigt för alla nu när värsta ruschen lagt sig. Maja fick både feber och jätteont i armen medans Agens är opåverkad. Så det blev hemmadag idag oxå! Ha det!

    SvaraRadera